Scheiding aanvragen Rotterdam

Scheiden is geen makkelijke zaak. Het is een grote beslissing die grote veranderingen teweeg brengt. Wanneer u een scheiding wilt aanvragen in Rotterdam en dat nog niet helemaal lekker gaat me z’n tweeën, dan kunt u de hulp inschakelen van DF Mediation. Sandra Dekker kan u helpen bij uw scheiding middels scheidingsbemiddeling. Dat houdt in dat we er samen voor zorgen dat jullie op een enigszins prettige, maar vooral nette, manier uit elkaar gaan. DF Mediation helpt u bij het maken van afspraken en dergelijk, zodat u niets vergeet vast te leggen. Door dit direct goed te doen, voorkomt u problemen in de toekomst. Met respect en duidelijkheid helpt DF Mediation u graag verder.

Wat kan een register mediator voor u betekenen?

Een MfN register mediator (bemiddelaar) heeft specialistische kennis van uw rechten tijdens een scheiding en geeft u duidelijkheid over waar besluiten over genomen moeten worden. Een register mediator kan voor u de neutrale derde partij zijn die ervoor zorgt dat al uw belangen en die van uw partner aan bod komen. Sandra Dekker bespreekt samen met jullie zowel de emotionele kant van de scheiding als wel alle juridische aspecten. Wanneer u samen met uw partner kinderen heeft, stellen we ook samen een ouderschapsplan op. Zo kunt u erop vertrouwen dat de scheiding op een respectvolle manier wordt afgehandeld zonder dat u, uw partner of de kinderen daar de dupe van zijn. Samen streven we naar de beste oplossingen.

Het ouderschapsplan

Bij een scheiding met kinderen zijn de ouders verplicht een ouderschapsplan op te stellen. Wat er precies in het ouderschapsplan staat? In dit plan leggen ouders hun afspraken vast over de kinderen. Dit is een verplicht plan wat moet waarborgen dat geen van beide ouders afspraken rondom de kinderen laat verzaken. Dit plan wordt altijd opgesteld in het belang van de kinderen en bevat onder andere afspraken over de woonsituatie van de kinderen, de omgangsregeling, hoeveel kinderalimentatie betaald moet worden aan wie en eventueel word het kind (of de kinderen) betrokken bij het opstellen van het ouderschapsplan. U kun zelf kiezen of u dit als waardevol ziet. Sandra kan indien gewenst ook met uw kinderen praten over hun wensen, zodat ook zij de kans krijgen om met een onpartijdige persoon in gesprek te gaan over de situatie en om zo te horen wat ze kunnen verwachten.

Sandra helpt u graag bij het maken van een persoonlijk ouderschapsplan waar beide partijen zich prettig bij voelen.Omdat u de afspraken in het ouderschapsplan zelf maakt (onder begeleiding van Sandra Dekker), zullen beide partijen de afspraken eerder naleven. Het is belangrijk in deze periode als ouders te handelen en niet als ex-partners.

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie over een scheiding aanvragen in Rotterdam en hoe scheidingsmiddeling daarbij kan helpen? Neem dan gerust contact op met DF Mediation. Wij kunnen u voorzien van een vrijblijvend advies en u helpen op een gepaste manier uw scheiding in Rotterdam door te komen en af te ronden. Als er concrete afspraken gemaakt zijn, kunt u pas echt goed verder en de scheiding achter u laten. U kunt contact opnemen met DF Mediation door te mailen naar inf@mediation.nl of door te bellen naar 010 – 751 19 23.