Uit elkaar gaan met kinderen

Jullie zijn samen tot een besluit gekomen om niet langer in de huwelijke staat tot elkaar verbonden te zijn en jullie hebben besloten te willen scheiden in Rotterdam. Een moeilijke beslissing waar vaak emoties bij komen kijken. Gaat u uit elkaar met kind(eren)? Kinderen kunnen flink last hebben van een scheiding. Het is daarom belangrijk dat ouders hun kinderen zo goed mogelijk door deze moeilijke periode heen begeleiden. Sandra Dekkerricht zich speciaal op de belangen van u en uw kind(eren). Met DF Mediation voor u heeft u iemand die luistert naar het kind en het rustig en duidelijk uitlegt. Met respect voor elkaar sluiten we samen dit huwelijk af.

Opstellen van een ouderschapsplan

In geval van scheiding zijn ouders verplicht een ouderschapsplan op te stellen. In een ouderschapsplan leggen ouders hun afspraken over de kinderen vast. Bijvoorbeeld: Waar gaan de kinderen wonen? Hoe ziet de omgangsregeling eruit? Hoeveel kinderalimentatie betaalt u of uw ex-partner? Sandra Dekker helpt u graag bij het maken van een persoonlijk ouderschapsplan waar iedere partij zich prettig bij voelt. Dat is altijd het streven.

Omdat u de afspraken in het ouderschapsplan zelf maakt (onder begeleiding van Sandra Dekker), zullen beide partijen de afspraken eerder naleven. Het is belangrijk in deze periode als ouders te handelen en niet als ex-partners.

Wanneer er vraag naar is, praat Sandra ook op een vriendelijke en gepaste manier met uw kind(eren) over de huidige en nieuwe situatie die de kinderen kunnen verwachten. Eerder gesproken kinderen geven aan dit gesprek als erg prettig te ervaren. Zij voelen zich gehoord en gezien. En dat is precies de bedoeling. Het ouderschapsplan is er voor de kinderen, dus laat DF Mediation de kinderen ook hun mening geven. Pas dan weet u of jullie echt de beste keuzes voor uw kinderen maakt.

U heeft al een ouderschapsplan? Doe de ouderschapsplan check!

Hebben u en uw ex-partner zelf al een ouderschapsplan opgesteld, heel goed! Het kan raadzaam zijn uw ouderschapsplan te laten controleren voordat u het ondertekent. Wij bieden daarvoor de Ouderschapsplan Check. Staat alles er duidelijk en goed in geformuleerd? Is het realistisch?Zijn er punten die aangescherpt kunnen worden? Door de check te doen en eventuele aanpassing te verwerken, weet u zeker dat alles wat van belang is, in uw ouderschapsplan staat. Zo kunt u met een gerust hart het ouderschapsplan ondertekenen.

Maak een afspraak voor het ouderschapsplan

Wilt u een afspraak maken bij onze register mediator Sandra Dekker, heeft u vragen over scheiden in Rotterdam ofwilt u vrijblijvend advies? Neem dan contact op met Dekker Familie Mediation door ons te mailen naar info@dfmediation.nlof door te bellen naar 010 – 751 19 23 als u dat prettiger vindt.