Scheidingsbemiddeling Capelle aan den IJssel

Gaat u scheiden in Capelle aan den IJssel? Dan kunt u kiezen voor scheidingsbemiddeling in Capelle aan den IJssel door Sandra Dekker van DF Mediation. U hoeft er niet direct dure advocaten bij te halen of er anders zelf maar uit te komen; er is een middenweg. Met mediation kunt u op vrijwillige basis samen duidelijke afspraken op papier krijgen. Mediation werkt vaak goed, omdat niemand ergens toe gedwongen wordt. Gaat u scheiden met kinderen? Ook dan is mediation een verstandige keuze. Sandra kan indien gewenst, zowel in gesprek gaan met u als met de kinderen.

Het ouderschapsplan

Bij een scheiding met kinderen zijn de ouders verplicht een ouderschapsplan op te stellen. Wat er precies in het ouderschapsplan staat? In dit plan leggen ouders hun afspraken vast over de kinderen. Dit is een verplicht plan wat moet waarborgen dat geen van beide ouders afspraken rondom de kinderen laat verzaken. Dit plan wordt altijd opgesteld in het belang van de kinderen en bevat onder andere afspraken over de woonsituatie van de kinderen, de omgangsregeling, hoeveel kinderalimentatie betaald moet worden aan wie en eventueel word het kind (of de kinderen) betrokken bij het opstellen van het ouderschapsplan. U kun zelf kiezen of u dit als waardevol ziet. Sandra kan indien gewenst ook met uw kinderen praten over hun wensen, zodat ook zij de kans krijgen om met een onpartijdige persoon in gesprek te gaan over de situatie en om zo te horen wat ze kunnen verwachten.

Sandra helpt u graag bij het maken van een persoonlijk ouderschapsplan waar beide partijen zich prettig bij voelen.Omdat u de afspraken in het ouderschapsplan zelf maakt (onder begeleiding van Sandra Dekker), zullen beide partijen de afspraken eerder naleven. Het is belangrijk in deze periode als ouders te handelen en niet als ex-partners.

Wat kan een register mediator voor u betekenen?

Een MfN register mediator (bemiddelaar) heeft specialistische kennis van uw rechten tijdens een scheiding en geeft u duidelijkheid over waar besluiten over genomen moeten worden. Een register mediator kan voor u de neutrale derde partij zijn die ervoor zorgt dat al uw belangen en die van uw partner aan bod komen. Sandra Dekker bespreekt samen met jullie zowel de emotionele kant van de scheiding als wel alle juridische aspecten. Wanneer u samen met uw partner kinderen heeft, stellen we ook samen een ouderschapsplan op. Zo kunt u erop vertrouwen dat de scheiding op een respectvolle manier wordt afgehandeld zonder dat u, uw partner of de kinderen daar de dupe van zijn. Samen streven we naar de beste oplossingen.

Contact

Wilt u weten wat ik voor u dan betekenen met scheidingsbemiddeling in Capelle aan den IJssel? Neem dan contact met mij op door te bellen naar0181-853008 of te mailen naar info@dfmediation.nl.