Scheidingsbemiddeling Krimpen aan den IJssel

U zit in een moeilijke periode wanneer u hebt besloten te scheiden. Er komen vaak emoties bij kijken en het kan daardoor lastiger zijn om eerlijk en op een respectvolle manier met elkaar te onderhandelen over gezamenlijke eigendommen en voor het maken van afspraken. Wanneer u dit toch graag op een zo prettig mogelijke manier doet zonder dat het escaleert, kunt u kiezen voor scheidingsbemiddeling in Krimpen aan den IJssel. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan nu contact op!

Waarom mediation?

Als u of uw partner wil scheiden, kunt u op eigen initiatief een mediator (ook wel: scheidingsbemiddelaar) inschakelen, maar steeds vaker verwijst de rechter door naar mediation. Voor mediation is het belangrijk dat beide partijen vrijwillig deelnemen. Er is niks gedwongen of verplicht aan mediation. Dat betekent dus dat rechtspraak altijd mogelijk blijft, ook als u al begonnen bent met mediation. Wel moeten beide partijen zich houden aan een geheimhoudingsplicht over wat tijdens de scheidingsbemiddeling besproken is. Ook als u later eventueel toch (weer) voor de rechter zou staan.

Een scheidingsbemiddelaar heeft specialistische kennis van familierecht, van juridische en van de financiƫle aspecten van scheiden, maar ook van de dynamiek van de emoties die ontstaan bij een scheiding.

Gaat u scheiden met kinderen?

Scheiden met kinderen is een moeilijke beslissing waar vaak emoties bij komen kijken.Kinderen kunnen flink last hebben van een scheiding. Het is daarom belangrijk dat ouders hun kinderen zo goed mogelijk door deze moeilijke periode heen begeleiden. Sandra Dekker richt zich speciaal op de belangen van u en uw kind(eren). Met DF Mediation voor u heeft u iemand die luistert naar het kind en de situatie rustig en duidelijk uitlegt. Met respect voor elkaar sluiten we samen dit huwelijk af.

Hebben u en uw ex-partner zelf al een ouderschapsplan opgesteld, heel goed! Het kan raadzaam zijn uw ouderschapsplan te laten controleren voordat u het ondertekent. Wij bieden daarvoor de Ouderschapsplan Check. Is alles realistisch? Staat alles er duidelijk en goed in geformuleerd? Zijn er punten die aangescherpt kunnen worden? Door de check te doen en eventuele aanpassing te verwerken, weet u zeker dat alles wat van belang is, in uw ouderschapsplan staat. Zo kunt u met een gerust hart het ouderschapsplan ondertekenen.