Scheidingsbemiddeling Kralingen

Heeft u weleens van scheidingsbemiddeling of mediation gehoord? Mediation is een ander woord conflictbemiddeling. Een scheiding gaat vaak niet zonder slag of stoten. Om mensen hulp te bieden tijdens hun scheiding bestaat er zoiets als scheidingsbemiddeling door een mediator. Een mediator biedt als neutrale derde professionele hulp aan beide partijen (gezamenlijk) om op een goede manier hun conflict op te lossen. Een mediator is onpartijdig, neemt geen standpunt in en neemt ook geen beslissingen; dat doen de partijen zelf. De mediation wordt afgesloten met de ondertekening van het convenant. Dat is een schriftelijke overeenkomst waarin partijen hun afspraken hebben vastgelegd. Wilt u ook op een respectvolle manier uit elkaar gaan en lijkt scheidingsbemiddeling in Kralingen u wel wat? Lees meer over DF Mediation.

Over DF Mediation

De MfN register mediator achter Dekker Familie Mediation is Sandra Dekker. Sandra is zeer ervaren en invoelend. Ze richt zich zowel op ouder- als kind indien er sprake is van een scheiding met kind(eren). Met de hulp van DF Mediation kunt u netjes uit elkaar gaan en zelf de regie houden. Een mediator neemt nooit besluiten voor u, dat doet u altijd zelf. We gaan samen in gesprek en proberen zo concrete afspraken op papier te krijgen, zodat iedereen uiteindelijk tevreden het scheidingsconvenant kan tekenen.

Hoe werkt scheiden?

Een scheidingsproces is op te delen in een menselijk, juridisch en zakelijk proces. Het zakelijke proces komt heel simpel neer met elkaar onderhandelen over de gezamenlijke eigendommen en de verdeling van de inkomsten. Dit is het deel waar mensen over het algemeen aan eerste aan denken als twee mensen gaan scheiden. Het menselijke scheidingsproces komt echter vaak harder aan. Het menselijke deel van scheiden komt neer op emoties en een scheiding tussen partners, wat iets doet met mensen. Tot slot voltrekt het juridische scheidingsproces zich via de route van het door de mediator opgestelde echtscheidingsconvenant. Ook het volgen van de juiste procedures valt hieronder.

Meer informatie

Voor meer informatie over hoe scheidingsbemiddeling in Kralingen u kan helpen, kunt u gerust contact met ons opnemen. DF Mediation is te bereiken per mail (info@dfmediation.nl) en per telefoon (0181-853008).